Logo Universiteit Utrecht

educate it geo

E-assessment bij Geowetenschappen

Met ‘e-assessment’ of ‘digitaal toetsen’ wordt binnen de UU het toetsen met digitale toetssoftware, zoals Remindo, verstaan. Digitale toetsen kunnen worden afgenomen op Chromebooks die met een beveiligde wifiverbinding alleen toegang hebben tot de toetssoftware. Bij de faculteit Geowetenschappen toetsen veel docenten ook (formatief) in Blackboard.

Het afnemen van gedigitaliseerde toetsen heeft een aantal voordelen:
• je kunt toetsanalyses doen en je toetskwaliteit verhogen
• je kunt toetsen, resultaten, toetsproducten en itembanken borgen
• je kunt plaats- en tijdsonafhankelijk formatief toetsen
• je kunt tentamens sneller nakijken door (gedeeltelijke) automatisering en beter leesbare (want getypte) teksten

Het toetssoftwaresysteem Remindo is geschikt voor formatief en summatief digitaal toetsen. Ervaar zelf de mogelijkheden van een digitale toets met Remindo met deze demotoets.

Wil je meer informatie over digitaal toetsen met Remindo binnen de universiteit? Lees meer over digitaal toetsen bij de UU op de algemene pagina Digitaal toetsen van Educate-it.

1. Meld uiterlijk 2 maanden voor de toets dat je digitaal wilt toetsen bij het Roosterbureau. Vermeld daarbij drie data: de toets, de inzage en de herkansing. Het roosterbureau plant dan de juiste toetszalen in.
N.B. Achteraf annuleren van een datum heeft de voorkeur boven te laat een datum voor een digitale toets doorgeven! Houd voor tussentijdse wijzigingen rekening met een termijn van minimaal 2 weken.
2. Je krijgt dan vanzelf een uitnodiging voor een intakegesprek, waarin je samen met de projectleider digitaal toetsen je wensen voor de toets en de planning doorloopt.
2. Leg meteen een grote databank met vragen aan, dat scheelt je tijd in de komende jaren.
3. Begin ruim voor de toetsafname met je voorbereiding. Zo heb je de tijd om een toets (en een databank met toetsvragen) van optimale kwaliteit neer te zetten.